Mary Martin Booksellers
Mary Martin Booksellers
Mary Martin Booksellers
MaryMartinBooksellers
Back Book Title Tokoh Agung Melayu

USD 14.00
(Book Not in Ready Stock, will take 45-60 days to source and dispatch)

Tokoh Agung Melayu
title_underline_icon

- Helmi Effendy, Moustapha Abbas & Raja Ariff Danial
- Malaysia
- Patriots Publication, Malaysia
- 9789671652879
- 2019
- viii, 288p.
- 350 gms.
-
Select your Country : 

Shipping Charges would be $ 16.0 for 350 gms.

View Shipping
-
   
title_underline_icon
“Umat yang sedang bangkit memerlukan perasaan bangga dengan kaumnya sebagai satu bangsa yang agung, istimewa dan bersejarah sehingga terbentuk dalam diri generasi muda. Lantas mereka berjuang demi keagungan dan kemuliaan itu dengan darah dan roh mereka. Mereka bekerja demi kebaikan tanah air, kemuliaan dan kebahagiaannya’. – Hassan Al Banna ***
Menghina, menjatuhkan Melayu adalah pengkhianatan kepada orang Melayu sebab ia berupaya untuk membunuh terus keupayaan bangsa itu, lantas membawa kepada kepupusannya seperti bangsa-bangsa agung yang lain dalam sejarah.
Contohilah bagaimana bangsa-bangsa lain luar dalam usaha mereka menaikkan jati diri bangsa mereka. Mereka tidak berterusan menjual naratif bangsa mereka sebagai bangsa yang pengecut, tidak bertanggungjawab, pemalas, kuli dan sebagainya. Mereka menjual naratif hebat bangsa mereka melalui sejarah dan masa kini.
Justeru, buku ini dihasilkan dengan bertujuan untuk menaikkan jati diri bangsa Melayu. Cukuplah kisah Melayu pemalas, ketinggalan dan pendengki dilaungkan. Apa kata kita selami hikayat Melayu itu seorang penakluk, pejuang, pelaut unggul, intelektual hebat, diplomat agung, ulama terbilang dan pemerintah idaman segala utopia di dunia.
Buku ini diharapkan mampu mengembalikan alter bangsa Melayu yang paling terahsia, lalu bangkit membina keagungan yang penuh abadi sehingga akhir zaman.

Mary Martin Booksellers